Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Прогрес на работната група на UIPM за новата пета дисциплина в модерния петобой

Прогрес на работната група на UIPM за новата пета дисциплина в модерния петобой

Международният съюз за модерни петобой (UIPM) има удоволствието да информира за значителния напредък, постигнат през първото тримесечие на годината от работната група за нова 5-та дисциплина на UIPM.

Следвайки планираните процедури, работната група за нова 5-та дисциплина (РГ) изпълни своите цели за първото тримесечие (януари-март). Те включват процес на подбор, събиране на предложения от всички различни заинтересовани страни, включително национални федерации на UIPM, членове на комисии/комисии, спортисти и нейната фокусна група, фенове на петобоя, организации и лица, които са изпратили своите предложения директно в UIPM.

Комитетът на спортистите на UIPM също представи своите предложения след провеждане на дискусии в рамките на фокусна група за спортисти, съставена от 26 спортисти от 22 нации.

Общо UIPM получи 61 предложения за дисциплина, изпратени от 39 различни заинтересовани страни от 37 нации. Континентът с най-голямо участие е Европа (46%), следван от Азия (22%); Африка и Южна Америка (по 11%); и НОРСЕКА и Океания (по 5%).

За да бъдат подбрани дисциплините, са проведени два кръга на оценяване в рамките на Работната група по 13-те предварително определени критерия. Освен това възгледите и опасенията на спортистите; медицински аспекти, включително натоварване, наранявания и антидопинг; технически точки, свързани с другите четири дисциплини; и телевизионните, медийните и маркетинговите аспекти са обстойно обсъдени със съветите и прозренията на външни експерти, които са много уважавани в спортната и медийната индустрия, както и в рамките на олимпийското движение.

Работната група ще проведе физическа среща по време на Световната купа по петобой UIPM 2022 в Будапеща през последната седмица на април, за да вземе окончателното си решение за дисциплината, която ще бъде тествана, за да започне по-подробно проучване на правилата на състезанието и формата в рамките на Q2. След това той ще докладва на Изпълнителния съвет на UIPM за резултатите от своите работни фази.

Допълнително съобщение, което ще обхване резултатите от подбора, както и следващите стъпки, включително новите дисциплинарни тестове, ще бъде направено на 3 май след срещата на Изпълнителния съвет на UIPM, която ще се проведе на 2 май в унгарската столица.