Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Започна обучение на треньори по петобой в Африка и Азия

Започна обучение на треньори по петобой в Африка и Азия

Тридесет и трима участници от шест африкански и азиатски държави се изкачиха на първото стъпало на треньорската стълбица, докато участваха в програма за сертифициране на треньори на UIPM (CCP) в Кайро (EGY) миналия месец.

Едноседмичният курс на CCP ниво 1 се проведе по време на първия етап от тазгодишния сезон на Световната купа на UIPM по петобой, който започна в египетската столица през март.

Под ръководството на Рауф Махрус, треньор на UIPM ниво 4 от Египет, новите треньори започнаха пътуването си със сесия, която отбеляза първия обучителен курс на място от началото на пандемията COVID-19 през 2020 г.

33-мата треньори представляваха шест нации от африканските и азиатските конфедерации: Египет, Уганда, Кувейт, Мавриций, Индия и Судан.

Провеждането на курса беше подпомогнато изключително от страната домакин, като Египетската федерация по модерен петобой силно подкрепяше едноседмичното събитие, което се проведе от 17 до 21 март.

Mahrous (EGY) накара участниците да се справят с теоретични и практически уроци, свързани с всички аспекти на обучението на лазерното бягане и плуването, особено.

С такъв посветен фокус върху развиващите се нации в семейството на UIPM, участието на треньори от тези страни и региони е друг важен знак за напредъка и потенциала за растеж на спорта на UIPM.

Обучението и сертифицирането на коучове за развитие, за да им се даде възможност да създадат план за стратегии за набиране на персонал и идентифициране на таланти, вече се оказа изключително успешно за UIPM.

Председателят на Комитета на треньорите на UIPM г-н Кристиан Рудо (FRA) каза: „Толкова съм доволен да видя успеха на този скорошен курс на CCP в Кайро. Поради две конкретни причини този курс е изключително положителен знак за нашия напредък. Първо, присъствието на нови треньори от нововъзникващи и развиващи се нации в Африка и Азия ми дава голяма надежда за продължаващия растеж на Модерния петобой и нашите мултиспортове. Освен това провеждането на курс на място за първи път след пандемията е голяма стъпка напред за всички нас. Горещо благодаря на инструктора Рауф Махрус и всъщност на Египетската федерация, които подкрепиха този курс с голям ентусиазъм.”

Инструкторът на курса Рауф Махрус (EGY) каза: „Беше голяма радост да мога да помогна на толкова много ентусиазирани нови треньори да започнат своето пътуване тук, в Египет. Беше допълнително мотивиращо да приемам и обучаваме кандидати от нации, които тепърва започват да развиват спорта. Това е само първата стъпка за тези треньори, но може да доведе до страхотни неща за всички участници. Благодаря на UIPM за продължаващия им фокус върху ККП и тяхната наскоро възобновена образователна платформа, която помогна изключително на този процес.”

Посетете образователната платформа на UIPM за редица ресурси за треньори, съдии и спортисти.